Visum aanvragen? U wilt naar Nederland afreizen voor vakantie, familiebezoek, of voor een zakelijke reis? Uw visum advocaat helpt met het indienen van een goede, volledige visumaanvraag.

 

U krijgt hulp bij het invullen van het visumformulier. Ook ontvangt u een lijst met de benodigde documenten. Na ontvangst van de papieren bekijkt uw visumadvocaat de stukken. Als er nog documenten nodig zijn, dan vraagt uw advocaat deze op.

U ontvangt de aanvraag met een begeleidende brief. Deze brief is bedoeld voor de Nederlandse ambassade. In deze brief legt uw visumadvocaat uit wat het doel van uw verblijf is. Ook legt de advocaat uit waarom u weer zult terugkeren.

 

Kosten

De aanvraag van een Schengenvisum kost € 60. Voor kinderen tussen 6 en 12 jaar oud kost een visum kort verblijf € 35. Voor kinderen tot 6 jaar is een visum kort verblijf gratis. Bent u afkomstig uit Albanië, Bosnië-Herzegovina, Moldavië, Oekraïne en Rusland? Ook dan betaalt u een lager tarief van € 35.

 

Beslistermijn

De ambassade neemt binnen 15 dagen een besluit. Is uw visumaanvraag goedgekeurd? Dan ontvangt u het visum in uw paspoort. Na plaatsing kunt u afreizen naar Nederland.

 

Visum geweigerd?

Is uw visumaanvraag afgewezen? Dan kan uw visum advocaat bezwaar maken bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst in Nederland.

Wat heeft u nodig? Klik hier voor een checklist

 

Formulieren:

Formulier voor visum aanvragen
Garantstellingsformulier voor visum aanvragen
Bijlage werkgeversverklaring
Verklaring omtrent inkomen zelfstandig ondernemer

 

Niet iedereen heeft een Schengenvisum nodig. Bekijk de lijst met visumplichtige en visumvrije landen.
Lijst met visumplichtige en visumvrije onderdanen

 

Vorig jaar heb ik mijn vriend uit Gambia uitgenodigd voor een vakantie in Nederland. Tot onze grote teleurstelling werd het visum afgewezen. Mevrouw Noordzee heeft ons goed geholpen in bezwaar.

 

Wij wilden heel graag onze Forster Parent kind uitnodigen voor vakantie in Nederland. En hadden een leuke vakantie gepland. Wij hebben Advocaat Noordzee ingeschakeld. Gewoon om er zeker van te zijn dat het visum zou worden afgegeven. Een goede beslissing. De visumaanvraag is goedgekeurd!

 

Uw visum advocaat

Advocaat Noordzee
Cynthia Noordzee is oprichter en eigenaar van Noordzee Advocatenkantoor. Zij is als advocaat gespecialiseerd in visumzaken. Zij heeft als beslismedewerker bij de IND gewerkt. Cynthia heeft vele visumzaken in bezwaar en beroep tot een goed einde kunnen brengen.